Berkenhamer & Zoon
Valentijnkade 11
1094 SP Amsterdam

Tel020 665 3184
Fax: 020 668
 1850
info@berkenhamer.nl

Onze showroom is op afspraak geopend.

Onze bijzondere steenhouwerij is gevestigd in Amsterdam

Onze bijzondere steenhouwerij in Amsterdam maakt ambachtelijke grafstenen, exclusieve grafmonumenten en moderne beeldhouwwerken om uw overleden dierbare op gepaste wijze de laatste eer te kunnen bewijzen. Er wordt vaak gezegd dat de dood bij het leven hoort en, hoe vervelend dit ook klinkt, het is en blijft een gegeven. Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af en een belangrijk aspect is de keuze voor het grafmonument. Het grafmonument zal voor altijd blijven staan en om precies die reden moet en mag daar veel aandacht aan worden besteed. Wij hebben diverse opties, van exclusieve tot goedkope exemplaren. Onze ervaren steenhouwer Bap Honing adviseert u graag om een juiste keuze te maken. Het afscheid kan daardoor heel persoonlijk en waardig worden.

Bel: 020 665 3184Contact

Exclusieve steenhouwerij voor de regio Amsterdam

In de loop van de jaren hebben wij al heel wat bijzondere projecten mogen uitvoeren in de regio Amsterdam. Dit komt mede doordat onze steenhouwerij moderne, maar toch ambachtelijke technieken hanteert. Hiermee behalen wij de mooiste resultaten. Het is een combinatie van eeuwenoude technieken en moderne apparatuur. Het maakt ons werk makkelijker en hierdoor krijgt u een nog beter resultaat. Ook kunnen wij hiermee betere en mooiere inscripties maken.

De meeste teksten zijn weliswaar in het Nederlands, maar sommige mensen willen graag een opdruk of inscriptie in een andere taal. Dit kan komen omdat de overleden dierbare daar zijn of haar "roots" heeft liggen of simpelweg omdat het past bij de persoon. In dat geval is het van het grootste belang dat er geen spelfouten in komen te staan, want dat zou wel heel pijnlijk zijn. Onze grafsteenhouwerij heeft zich daarom ook gespecialiseerd in teksten in bijvoorbeeld het Chinees of Hebreeuws. Er zijn voor de diverse wensen vele verschillende vormen, motieven, opdrukken en materialen mogelijk.

Glas combineren met natuursteen

Steenhouwer Bap Honing
Bap Honing – Steenhouwer

Gedenktekens kunnen gemaakt worden van allerlei soorten hoogwaardige materialen zoals steen, graniet, marmer, glas of RVS. Glas en roestvast staal zijn bij uitstek materialen om een gedenkteken een minder zware en daardoor frisse uitstraling te geven. Ook kan met glas en RVS een zeer persoonlijk gedenkteken worden gecreëerd. Een glazen gedenkteken creëert transparantie en toegankelijkheid. Door glas te combineren met natuursteen, RVS, brons of andere materialen ontstaan er bijzondere combinaties die het teken een eigentijds, uniek en zeer persoonlijk karakter geven.

Uitvaarten in Nederland krijgen een steeds meer persoonlijk karakter. De keuze tussen cremeren of begraven is één van de belangrijkste beslissingen rondom de uitvaart. Daarom is het goed daar tijdig over na te denken. De eerste overweging bij de keuze voor cremeren of begraven is de wens van de overledene. Nog steeds kiezen veel mensen voor begraven, zodat ze een plek kunnen creëren voor de nabestaanden om naar toe te gaan. Om bij de overledene te zijn en herinneringen op te halen. Het is vaak ook een plek om even tot rust te komen. Daar hoort natuurlijk een mooi gedenkteken bij. Het opschrift of de inscriptie bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling. Met behulp van moderne technieken kunnen wij u vooraf een indruk geven van hoe de belettering van uw keuze er uitziet. U kunt dan zelf de vormgeving en indeling van de teksten bepalen.

Bijzondere steenhouwer

Omdat ieder afscheid anders is, biedt onze bijzondere steenhouwerij uit Amsterdam u de mogelijkheid te kiezen uit vele opties. Ook kunt u bij ons tevens terecht voor de restauratie van een bestaande gedenksteen. Wij kunnen de bestaande tekst opnieuw inkleuren en het gehele monument restaureren, waardoor het er weer als nieuw uit komt te zien. De echte, ambachtelijke steenhouwer is bij Grafsteenhouwerij Berkenhamer nog steeds aanwezig. Wij kunnen voor u de mooiste grafstenen en grafzerken met de hand maken op een bijzondere en exclusieve wijze.

Neemt u maar eens contact met ons om de mogelijkheden te bespreken. Wij nemen graag de tijd voor u, omdat wij weten hoe belangrijk het is om een waardig afscheid voor te bereiden. Heeft u speciale wensen, laat het ons dan weten. Wij zijn misschien niet één van de goedkoopste, maar wel één van de beste steenhouwerijen in de regio Amsterdam. Wij bedienen een breed werkgebied; van de Bollenstreek, Almere, Diemen tot Amstelveen en van Landsmeer, Lelystad tot Utrecht.


Bel ons

Berkenhamer & Zoon
Valentijnkade 11
1094 SP Amsterdam

Neem contact met ons op

We horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Berkenhamer & Zoon
Valentijnkade 11
1094 SP Amsterdam

Tel020 665 3184
Fax: 020 668
 1850
info@berkenhamer.nl

Onze showroom is op afspraak geopend.
Onze showroom is op afspraak geopend.

© 2018 Berkenhamer & Zoon

© 2018 Berkenhamer & Zoon